PROJEKT “ZAŽELI” – održana početna javna tribina

U sklopu provedbe projekta Zaželi, dana 21. veljače 2018.godine, u prostorijama Vile Tovarnik održana je Javna tribina, s ciljem predstavljanja projekta i značenja njegove provedbe na području naše općine.
Projekt je financiran od EU iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu 3.915.450,00 kn bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od toga 24 mjeseca za 25 zaposlenih žena i 140 korisnika na području naše općine.
Tijekom provedbe projekta, zaposlene žene će skrbiti o korisnicima kroz pomoć u kući, u održavanju higijene stambenog prostora, posredovanju pri ostvarivanju različitih prava, nabavci lijekova i namirnica, no od svega važnije, aktivno će doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji.
U okviru financijskog plana projekta, kupljeni su bicikli za zaposlenice ( radi bolje mobilnosti i mogućnosti prijenosa kupljenih namirnica za korisnike ), te jakne i majice za svakodnevni posao. Na kraju projektnog razdoblja, predviđeno je obrazovanje u trajanju od 3 mjeseca, što je svakako od značaja za stvaranje osjećaja veće vrijednosti.
Važno za napomenuti je da će i korisnici kroz svih 24 mjeseca biti opskrbljeni sa sredstvima za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora ( u visini od 200,00 kn ), što je u projektnom financijskom planu, stavka od 672.000,00 kn.
Na predstavljanju projekta su nazočili i partneri u projektu, HZZ PU Vukovar, te CZSS Vukovar, predstavnici LAG-a, TINTL-a, te drugi sudionici, i svima njima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta Zaželi, a cjelokupan tijek događanja popratila je Vinkovačka televizija, dok je završno poslužen i catering u ugodnom prostoru Vile Tovarnik.
Načelnica Općine Tovarnik, izrazila je veliko zadovoljstvo što smo korisnici ovoga projekta, te obrazložila važnost projekata kao poticaj za daljnje nastojanje u ostvarivanju sličnih ciljeva.

Leave a Comment

Skip to content