DANI OPĆINE TOVARNIK

U nedjelju, 02. lipnja, manifestacijom Rodom Srijemci, nastavljen je program obilježavanja ovogodišnjih Dana Općine Tovarnik. Domaćin, KUD Antun Gustav Matoš, pripremio je izvrstan kulturno-umjetnički program u kojem su pokazali pravo umijeće pjesme i plesa, ali i bogatstvo i raskoš narodnih nošnji. Uz domaćine, nastupili su i gosti: KUD Slavonija Đurđanci, KUD I. G. K. Beravci, KUD Čakovci, KUD Julije Benešić Ilok i Hrvatsko kulturno društvo Šid.
Sljedećeg dana, u ponedjeljak 03. lipnja, održan je središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Tovarnik.
Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i umrle mještane na groblju u Tovarniku i Ilači nakon kojih je uslijedila sveta misa u župnoj crkvi Sv. Jakova apostola u Ilači.
Značajan događaj ovoga dana bilo je otvorenje dječjeg igrališta u centru Tovarnika, kojega su presijecanjem vrpce službeno otvorili župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić i načelnik Općine Tovarnik Anđelko Dobročinac. Riječ je o projektu vrijednom približno 90.000 eura koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, u okviru 7. LAG natječaja za tip operacije 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tovarnik održana je u Vili Tovarnik na kojoj su prisustvovali predstavnik Hrvatskog sabora i gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić, predstavnik Hrvatskog sabora i gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić i zamjenik Franjo Orešković, načelnici prijateljske Općine Kaćmar Endre Pál i Općine Punat Daniel Strčić, predsjednik MO DSHV Dario Bošnjak, pripadnici 109. brigade ZNG te brojni drugi gradonačelnici, načelnici, prijatelji i gosti.
Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja za postignuća i doprinos od značaja za razvoj i ugled Općine Tovarnik te bogate nagrade učenicima generacije.
U večernjim satima, u okviru obilježavanja 8. dana Antuna Gustava Matoša, održana je umjetnička večer povodom obilježavanja 110. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša.
Zahvaljujemo svima koji su svojom nazočnošću uveličali ove događaje!
Foto: Darko Kešnjer
Skip to content