POZIV NA SVEČANO OTVORENJE TRGA ANTUNA IVANKOVIĆA

Pozivamo vas na svečano otvaranje trga „Antunu Ivankoviću“ i otkrivanje spomen ploče, koje će se održati u utorak, 11. lipnja, s početkom u 19:00 sati u Tovarniku, u organizaciji Općine Tovarnik.
Antun Ivanković, hrvatski branitelj i pripadnik vukovarske 4. bojne 3. GBR ZNG-a, posvetio je svoj život promicanju istine i otkrivanju počinitelja ratnih zločina na području Tovarnika i Srijema. Bio je voditelj ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije te predsjednik Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik. Kao producent i koscenarist, sudjelovao je u stvaranju niza nagrađivanih dokumentarnih filmova, a također je bio suautor i nakladnik značajnih knjiga o povijesti Tovarnika i Srijema. Posebno je značajno njegovo zalaganje za dolazak obitelji ubijenog francuskog dragovoljca Jeana-Michela Nicoliera u Hrvatsku i dodjeljivanje odličja njegovoj majci.
Nakon svečanog otvaranja trga i spomen ploče, u 20:00 sati bit će prikazan dokumentarno- vjerski film „Naša Gospa Bapska“, redatelja i scenarista Branka Ištvančića. Koautor ideje i scenarija filma je bio Antun Ivanković, a produkciju potpisuju Udruga Artizana i Udruga dr. Ante Starčević Tovarnik. Ovo je ujedno i posljednji film na kojem je Antun Ivanković radio, što čini ovu večer posebno emotivnom i značajnom.
Pozivamo vas da zajedno obilježimo rad i naslijeđe čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u našoj zajednici.
Nakon projekcije filma, predviđen je prigodni domjenak.
Skip to content