EDUKACIJE GRAĐANA O SUSTAVU CIVILNE ZAŠTITE

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane mještane Općine Tovarnik na  Program edukacije građana o sustavu civilne zaštite koji će se održati u srijedu, 14. veljače 2024. godine u općinskoj vijećnici, s početkom u 17:00 sati. Program težišno obuhvaća upoznavanje građana sa opasnostima i rizicima od nastanka velikih nesreća ili katastrofa te sa organizacijom sustava civilne zaštite za provedbu mjera i postupaka zaštite i spašavanja, s naglaskom na samopomoć i uzajamnu pomoć i druge postupke građana prije i za vrijeme velikih nesreća i katastrofa.

Cilj Programa je educiranje građana o uzrocima i vrstama opasnosti  koje mogu izazvati veću nesreću ili katastrofu općenito, a s posebnim naglaskom na opasnosti koje, u skladu s Procjenom rizika, najviše ugrožavaju pripadnike educirane skupine na području njihovog mjesta boravka i rada.

Ciljana skupina ovog programa je svo punoljetno, poslovno sposobno stanovništvo u Republici Hrvatskoj.

Nastavni plan obuhvaća:

  1. Općenito o sustavu civilne zaštite
  2. Zaštita i spašavanje od prirodnih nesreća
  3. Zaštita i spašavanje od civilizacijskih nesreća
  4. Teme od lokalnog značaja

Nositelji pripreme, organizacije i provedbe su: Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Vukovar i Općina Tovarnik.

 

U prilogu se nalazi Brošura za građane u kojoj možete detaljnije pročitati o ulozi građana u sustavu civilne zaštite.

Brošura za građane

 

 

Skip to content