PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA PRIZNAVANJE PRAVA NA JEDNOKRATNU NAKNADU HRVATSKOM ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD USLIJED PRIRODNE NEPOGODE

Ovim putem obavještavamo mještane Općine Tovarnik kako Hrvatski zavod za socijalni rad omogućava podnošenje Zahtjeva za priznavanje prava na jednokratnu naknadu na temelju kojeg svi mještani koji su pretrpjeli materijalnu štetu na naseljenim stambenim objektima uslijed prirodne nepogode mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu naknadu.

Jednokratna novčana naknada iznosi:
– do 331,81 € za SAMCE
– do 464,53 € za OBITELJ

Zahtjev za jednokratnu naknadu podnosi se Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Vukovar uz koji je, između ostalog, potrebno priložiti Potvrdu o nastaloj šteti prema procjeni Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Općine Tovarnik.

Kako bismo ubrzali postupak, mještanima koji su prijavili štetu na stambenim objektima, predmetna potvrda bit će dostavljena na kućnu adresu, u poštanski sandučić. Mještani koji su pretrpjeli štetu na stambenim objektima, a istu nisu prijavili, predmetnu potvrdu mogu preuzeti u prostorijama općinske vijećnice svakim radnim danom, u periodu od 09 do 12 sati.

U prilogu je moguće preuzeti obrazac Zahtjeva za priznavanje prava na jednokratnu naknadu, a sa obrascem i potvrdom, preslikom osobne iskaznice podnositelja, podacima o članovima kućanstva te brojem tekućeg računa potrebno je javiti se u Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Vukovar, Županijska 13, 32000 Vukovar, telefon: 032/450-920.

Zahtjev

Skip to content