NAJTEŽA BUNDEVA NA TRGU U ZAGREBU

U subotu 19. listopada, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, izložena je najteža bundeva s 14. tovarničkog jesenskog festivala koji se krajem rujna održao u Tovarniku. Bundeva je izložena u sklopu manifestacije “Dani hrane i tradicijskih proizvoda” na kojem izlaže više od 100 izlagača iz cijele Hrvatske. Na otvorenju manifestacije prisustvovao je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, potpredsjednica skupštine Zagrebačke županije Ljubica Ambrušec, pročelnik za poljoprivredu županije Zagrebačke Josip Kraljičković, koji je bio gost na našem  festivalu, te drugi gosti i uzvanici.

Čast da sve okupljene pozdravi i otvori manifestaciju pripala je našoj načelnici Ruži Veselčić-Šijaković.

Bundeva je kod slučajnih prolaznika i turista izmamila uzdahe i veliko zanimanje te su se svi htjeli slikati pokraj nje. Bundeva će u Zagrebu biti do subote 26. listopada kada će se izrezati i podijeliti prolaznicima, dok će se sjeme za sadnju podijeliti svim zainteresiranima u Tovarniku početkom iduće godine.

Podsjetimo, najtežu bundevu s ovogodišnjeg festivala od 580 kg uzgojio je Ivica Ribarić iz Kozarca u Baranji, koji drži rekord festivala iz 2017. godine s bundevom od čak 660 kg.

 

Leave a Comment

Skip to content