USPJEŠNO ZAVRŠEN 15. TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL

Prvi dan jubilarnog 15. tovarničkog jesenskog festivala započeo održavanjem Gospodarskog foruma Vukovarsko- srijemske županije, na temu Razvoj sela u novoj financijskoj perspektivi. Zahvaljujemo svim predavačima i gostima koji se se odazvali u velikom broju, te organizatorima na uspješnoj organizaciji i provedbi ovogodišnjeg foruma.
U večernjim satima, posjetitelji festivala mogli su uživati u delicijama šarana sa ražnja, a kao vrhunac večeri, mogli su uživati u koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša.
Drugi dan festivala započeo je dolaskom brojnih izlagača, te natjecatelja koji su se pripremali za tradicionalno natjecanje u pripremi pekmeza i kuhanju graha. Ove godine kao iznenađenje, svojim dolaskom nas je počastio i proslavljeni hrvatski chef, gospodin Tomislav Špiček, koji je imao ulogu predsjednika u povjerenstvu za najbolji kuhani grah. Tako je najbolji grah skuhala ekipa iz Vinkovaca.
Pobjedu u kuhanju pekmeza odnijela je Udruga žena Tovarnik.
Onaj najzanimljiviji dio svakako su bile bundeve i tikve, čiji su se uzgajivači potrudili da i ovaj festival ne prođe bez njih. Tako ove godine imamo rekord, pa je najtežom bundevom od 674 kilograma, proglašena ona koju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozarca. Najdužu tikvu, dugu 295 cm uzgojio je Krunoslav Peić iz Lovasa.
Festival je svečano otvorio predsjednik organizacijskog odbora festivala načelnik Općine Tovarnik Anđelko Dobročinac, a svoj pozdrav posjetiteljima uputio je i župan vukovarsko- srijemski, Damir Dekanić. U kulturno-umjetničkom dijelu programa, oduševili su nas svojim umijećem plesanja KUD ,,Šumari“ iz Vinkovaca kao gosti našeg KUD-a ,,A. G. Matoš Tovarnik“, te UHBIH ,,Bosanski prsten“ Dopsin, gosti Zavičajne zajednice BH Hrvata Tovarnik. Održana je modna revija radova članica udruge ,,Vrijedne ruke“, a za glazbeni dio programa pripao je gospodinu Ivici Grčiću. Koncertom Sanje, Marinka i Zec Bandom, koji izvode najveće hitove Novih fosila, završio je ovogodišnji jesenski festival.
Zahvaljujemo još jednom svim izlagačima, natjecateljima, posjetiteljima, svima mještanima Općine Tovarnik i ostalima koji su svojim radom i trudom doprinijeli u organizaciji, a time i provedbi festivala. Također, zahvalu upućujemo svim općinama, tvrtkama, donatorima koje su bile pokrovitelji glavnih nagrada, te medijskim pokroviteljima.

Vidimo se sljedeće godine.

 

 

Skip to content