Održan sastanak projektnih timova projekata – „ Nova znanja i nove mogućnosti za žene u Srijemu“, „#suDjeluj“ i „Mladi u poljoprivredi“

Dana 14. svibnja 2019. godine u Tovarniku je Održan sastanak članova projektnih timova projekta „Nova znanja i nove mogućnosti za žene u Srijemu“ čiji je nositelj Grad Ilok, projekta „#suDjeluj“ čiji je nositelj Općina Tovarnik, te projekta „Mladi u poljoprivredi – budućnost“ čiji je nositelj Općina Lovas. Projekti su usmjereni smanjenju nezaposlenosti kroz osiguranje novih znanja i vještina te pružanje podrške za aktivaciju i ulazak u svijet rada određenih ciljnih skupina.

Navedene projekte sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta „#suDjeluj“ , UP.01.3.1.01.0035 iznosi 465.290,00 kn, a razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci.

Svrha projekta je pružiti podršku nezaposlenim braniteljima za aktivno uključivanje na tržištu rada te osigurati im nova znanja i vještine za zanimanja koja osiguravaju egzistenciju. Branitelje će se motivirati kroz edukacijske programe i radionice podrške, te formiranjem kluba za zapošljavanje.

Partneri na projektu su Pčelarska braniteljska zadruga Tompojevci i Ured za međunarodnu suradnju TINTL.

Buduće radnje vezane za sam projekt, bit će usmjerene na promidžbu projekta, upoznavanje sudionika projekta, motivacijske i informativne radionice, te edukacije za pripadnike ciljane skupine.

 

Leave a Comment

Skip to content