Obilježen Dan Općine Tovarnik

Prošloga tjedna uz veliki broj događanja obilježen je Dan Općine Tovarnik. Ove godine bilo je posebno slavlje jer je 25. obljetnica osnutka naše Općine.
Program je započeo u utorak u općinskoj Vijećnici predstavljanjem tri knjige o A.G. Matošu u organizaciji Društva hrvtaskih književnika. U srijedu su učenici i učitelji OŠ “Antun Gustav Matoš” te Udruga žena “Tovarnik” upriličili pripravljanje starih i tradicionalnih (mogli bismo reći i zaboravljenih) jela, a u organizaciju se uključila i Braniteljska zadruga “Bumbar” koja je imala svoj štand s medom i drugim proizvodima. U školi je također održana i priredba povodom završetka školske godine, kao i sportske igre. Teniski klub “As” iz Tovarnika održao je sada već tradicionalni teniski turnir koji je trajao dva dana, u petak i subotu.

Petak je bio bogat i drugim događanjima. U dopodnem satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod križa na groblju u Tovarniku i Ilači, s veta misa sve umrle mještane Općine , kao i za poginule u Domovinskom ratu, služena je u crkvi sv. Jakova, apostola u Ilači. OŠ “Ilača-Banovci” u Hrvatskom domu održala je priredbu povodom završetka školske godine i Dana škole, a također su upriličili štafetu te natjecanje Crvenog križa.

Svečana sjednica Općinskog Vijeća i prigodni domjenak upriličeni su u Vili Tovarnik. Pozdravni govor održao je predsjednik Vijeća Dubravko Blašković, a sve goste pozdravila je i načelnica Ruža Veselčić-Šijaković, osvrnuvši se na rad u proteklih godinu dana. Pozdravila je i sve bivše načelnike i predsjednike Vijeća koji su se odazvali pozivu, a koji su dali svoj doprinos osnutku i razvoju Općine. Predstavljen je prvi broj bespaltnog glasnika “Od Ilače pa do Tovarnika” koji je pokrenut povodom 25. obljetnice osnutka Općine. Primjerak glasnika dobili su svi gosti na svečanoj sjednici, a ovih dana svoj primjerak dobiti će i svi mještani.

Prisutnima su se obratili i načelnik prijateljske Općine Punat Marinko Žic, zamjenik župana Josip Dabro i saborski zastupnik Tomislav Panenić.

Subota je osim teniskog turnira i turnira u beli ponudila i po prvi puta natjecanje u starim sportovima: povlačenje užeta, skakanje u vreći i bacanje kamena s ramena.

U nedjelju je NK “Hajduk” organizirao prijateljsku nogometnu utakmicu u kojoj je bio domaćin NK “Sremac” iz Ilače. U organizaciju su se uljučili i lovačke udruge “Vepar” iz Tovarnika i “Zec” iz Ilače koje su pripremile odlične čobance.

Općina Tovarnik zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i provedbi Dana Općine , a posebno našim vrijednim djelatnicama i djelatnicima.

Leave a Comment

Skip to content