OBILJEŽAVANJE 30 GODINA POSTOJANJA OPĆINE TOVARNIK

Općina Tovarnik obilježava 30 godina postojanja te prigodom Dana Općine organizira niz kulturno zabavnih događanja.

Već ove subote, 03. lipnja, s početkom u 16:00 sati, održat će se manifestacija Rodom Srijemci, kulturni događaj koji promovira baštinu i običaje srijemskog kraja, a koji već tradicionalno organizira KUD Antun Gustav Matoš Tovarnik. Nakon manifestacije, s početkom u 20:00 sati, održat će se koncert grupe Vigor.

Središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Tovarnik i 30. godišnjice utemeljenja ove jedinice lokalne samouprave, održat će se u srijedu, 07. lipnja, a počinje u 10:00 sati polaganjem vijenaca na grobljima u Ilači i Tovarniku, nakon kojih će se održati sveta misa u župnoj crkvi Sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Tovarniku, te svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tovarnik s početkom u 13:00 sati, u prostoru Vile Tovarnik.

Istoga dana, s početkom u 17:30, obilježit će se 7. Matoševi dani – proslava 150. godišnjice rođenja Antuna Gustava Matoša.

U subotu, 10. lipnja, održat će se 20. Međunarodna smotra svirača tradicijskih glazbala, u Hrvatskom domu, u Ilači, s početkom u 20:00 sati. Riječ je o kulturnoj manifestaciji međunarodnog karaktera koju već tradicionalno organizira KUD Matija Gubec Ilača.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ove događaje!

Detaljnije o programu događanja povodom Dana Općine Tovarnik, pogledajte u prilogu.

Skip to content