RADNI (ZAVRŠNI) SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ZAŽELI – OPĆINA TOVARNIK, FAZA III

Dana, 31.svibnja 2023. povodom završetka rada u provedbi projekta „Zaželi – Općina Tovarnik“ faza III , održan je radni (završni) sastanak sa zaposlenim ženama, na kojemu su utvrđeni rezultati i značajke provedbe projekta u razdoblju od 6 mjeseci zaposlenosti.

Općina Tovarnik je kroz operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“, osigurala  bespovratna sredstva u iznosu od 164.038,89 EUR ( 85% iznosa iz Europske Unije – Europski socijalni fond,  te 15% iz proračuna RH ) za provedbu projekta „Zaželi – faza III“, u razdoblju provedbe od 21.10.2022. – 21.06.2023.

Provedba projekta se realizirala po ugovornim odredbama u sljedećim elemntima:

  • zaposleno je 25 žena pripadnica ciljane skupine (teže zapošljivih)
  • izrađen je promotivni materijal (majice, jakne, ruksaci, kišobrani, plakati itd.)
  • pružana je usluga potpore i pomoći krajnjim korisnicima, kroz posjećivanje te održavanje osobne higijene i higijene stambenog prostora za 169 kućanstava na području Općine Tovarnik.
  • isporučeno je 1.014 paketa higijenskih potrepština kroz 6 mjeseci rada ciljane skupine
  • održana je Javna tribina predstavljanja projekta, kao i redovito narativno i financijsko izvještavanje Posredničkog tijela, razine II.

Kao i dosadašnja provedba projekta Zaželi (faza I i faza II) i u ovom proteklom vremenu kroz provedbu projekta Zaželi – faza III, zaključak je jasan i vrlo opravdan:

Projekt koji opravdava svoja sredstva u svakom segmentu provedbe, te hvalevrijedan za Općinu Tovarnik, kako za zapošljavanje, tako za brigu o našim sugrađanima starije životne dobi ili slabijeg fizičkog zdravlja.

Sastanku zaposlenica su nazočili i načelnik Općine Tovarnik, predsjednik i zamjenik Općinskog Vijeća te u smislu gore navedenog, i sami su izrazili zadovoljstvo zbog provedbe projekta, te potvrdili svoja nastojanja i aktivnosti u vezi nastavka projekta kroz sljedeće financijsko razdoblje (ESF +)  2021 – 2027.Za više o projektu Zaželi – faza III, na http:// www.esf.hr

 

Skip to content