MLADA MISA VLČ. MATEJA PERIĆA

U dvorištu župne crkve sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Tovarniku u nedjelju, 5. srpnja, svoju mladu misu proslavio je vlč. Matej Perić. Mladomisničko slavlje započelo je roditeljskim blagoslovom u obiteljskoj kući, odakle je prema liturgijskom prostoru krenula procesija u kojoj su sudjelovali ministranti, mladi u narodnim nošnjama, časne sestre, svećenici, članovi obitelji, rodbina, prijatelji i ostali vjernici.
Prije samog euharistijskog slavlja najmanji župljani pozdravili su svog mladomisnika prigodnom recitacijom i pjesmom. U ime cijele župne zajednice mladomisnika Mateja je pozdravila Katica Matić, te domaći župnik vlč. Stjepan Vukovac.
Uz vjernike i domaćeg župnika na euharistijskom slavlju sudjelovala su svećenici iz Valpova, Šarengrada i Ivankova, a posluživao je vlč. Ivan Tutiš, trajni đakon koji je uputio i prigodnu homiliju.
Na kraju misnog slavlja, svim vjernicima se obratio mladomisnik vlč. Matej Perić, koji se u svom zahvalnom govoru zahvalio svima koji su mu pomogli u organizaciji mlade mise. Najveću zahvalnost uputio je svojim roditeljima, sestrama, rodbini, svećenicima, časnim sestrama, liturgijskoj asistenciji, članovima zbora, župniku i đakonu. Nakon svete mise udijelio je svoj mladomisnički blagoslov.
Slavlju mlade mise prethodila je trodnevnica od 1. do 3. srpnja u župnoj crkvi sv. Mateja apostola u Tovarniku.
Mladomisniku Mateju i njegovoj obitelji, kao i cijeloj župnoj i nadbiskupijskoj zajednici, od srca čestitamo!

Leave a Comment

Skip to content