“ZVUCI RODNOG KRAJA”

Održana tradicionalna kulturna manifestacija u organizaciji KUD-a ” Zavičajna Zajednica BH Hrvata Tovarnik s nazivom:

 

“ZVUCI RODNOG KRAJA”,  12.11.2022.

 

U subotu, 12. studenoga 2022.  održana je kulturna manifestacija u organizaciji KUD-a “Zavičajna Zajednica BH Hrvata Tovarnik” pod nazivom “Zvuci rodnog kraja”, kojom je obilježena 10-ta obljetnica osnutka i rada Zavičajne Zajednice.

Tijekom proteklih godina, a s ciljem očuvanja tradicije i običaja hrvata iz Bosne i Hercegovine, Zavičajna zajednica BH Hrvata Tovarnik  okuplja oko 80 članova, te svojim radom i sudjelovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, predstavlja kulturno bogatstvo općine Tovarnik, u kojoj desetljećima žive  hrvati iz Bosne i Hercegovine (najvećim dijelom iz Žepča i okolice).

U samom dijelu izvedbenog programa, ljepotu narodnih nošnji i umijeće sviranja tradicionalnih instrumenata (šargije i violine), predstavili su  gosti iz BiH:

  • HKUD “Ognjišta” – Lug – Branković (Općina Žepče)
  • HKUD “Fra Ivo Šimić” – Novo Selo (Općina Odžak)
  • PZK “Derventsko kolo” – Derventa

Poseban doprinos uspješnosti organizcije ove manifestacije, dali su svojom izvedbom kola i pjesme Srijema i Slavonije, KUD “A.G.Matoš Tovarnik”, čime se potvrdilo bogatstvo multikulture u općini Tovarnik.

U smislu podrške i zadovoljstva zbog organizacije i odaziva, nazočne je u ime Općine kao i svoje osobno,  pozdravio i načelnik općine Tovarnik, g.Anđelko Dobročinac, župnik župe sv. Matej Tovarnik (vlč. Stjepan Vukovac), te predsjednik Zavičajne zajednice g.Stipo Maričić.

Manifestacija je održana uz financijsku potporu Općine Tovarnik i članova ZZBHH Tovarnik, a medijski je popraćena putem Vinkovačke Plave TV, te fotografijama g. Kristijana Posavac, čije fotografije možete pogledati u nastavku:

 

 

 

 

Skip to content