USPJEŠNO ZAVRŠEN 16. TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL

Prvi dan 16. Tovarničkog jesenskog festivala započeo održavanjem Gospodarskog foruma Vukovarsko-srijemske županije, na temu „Obnovljivi izvori energije-energetska neovisnost“. Zahvaljujemo svim predavačima i gostima koji se odazvali u velikom broju, te organizatorima na uspješnoj organizaciji i provedbi ovogodišnjeg foruma.

U večernjim satima, posjetitelji festivala mogli su uživati u delicijama šarana s ražnja, a kao vrhunac večeri, mogli su uživati u koncertu tamburaškog sastava Kristali i nastupu Stjepana Jaršek-Štefa.

Drugi dan festivala započeo je dolaskom brojnih izlagača, te natjecatelja koji su se pripremali za tradicionalno natjecanje u pripremi pekmeza i kuhanju graha. Tako je najbolji grah skuhala ekipa LD Vepar iz Tovarnika, a pobjedu u kuhanju pekmeza odnijela je Udruga žena Jankovci.

Onaj najzanimljiviji dio svakako su bile bundeve i tikve, čiji su se uzgajivači potrudili da i ovogodišnji festival ne prođe bez njih. Tako je ove godine najtežom bundevom od 627 kilograma, proglašena ona koju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozarca. Najdužu tikvu, dugu 242 cm uzgojio je Krunoslav Peić iz Lovasa.

Festival je svečano otvorio predsjednik organizacijskog odbora festivala, načelnik Općine Tovarnik Anđelko Dobročinac, a svoj pozdrav posjetiteljima uputio je i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Franjo Orešković, načelnik Općine Punat, Daniel Strčić te zamjenik ravnateljice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Goran Hefer. U kulturno-umjetničkom dijelu, program su otvorili najmlađi članovi KUD-a A.G. Matoš iz Tovarnika. Program su uveličali dragi gosti: prva pjevačka konjica-Sinđir, KUD Bijela iz BIH te KUD Josipovac. Koncertom Siniše Vuco završio je ovogodišnji jesenski festival.

Zahvaljujemo još jednom svim izlagačima, natjecateljima, posjetiteljima, svima mještanima Općine Tovarnik te ostalima koji su svojim radom i trudom doprinijeli u organizaciji, a time i provedbi festivala. Također, zahvalu upućujemo svim općinama, tvrtkama, donatorima koje su bile pokrovitelji ovogodišnjeg festivala.

 

Vidimo se sljedeće godine.

 

Skip to content