RASPORED DOGAĐANJA NA 17. TOVARNIČKOM JESENSKOM FESTIVALU

Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane natjecatelje, izlagače, sudionike i goste o rasporedu događanja na 17. Tovarničkom jesenskom festivalu.

Program započinje u petak, 06. listopada, održavanjem 16. Gospodarskog foruma Vukovarsko-srijemske županije koji organiziraju RA TINTL, LAG Srijem, Općina Tovarnik, Općina Lovas, Vukovarsko-srijemska županija i RA Vukovarsko-srijemske županije. Forum će se održati u Vili Tovarnik, D. Tadijanovića 26, Tovarnik, s temom „Perspektiva Vukovarsko-srijemske županije u novom financijskom razdoblju 2021.-2027. godine“ s početkom u 11:00 sati.

U večernjim satima, posjetitelji će imati priliku uživati u šaranu na rašljama te koncertu Slavonskih lola. Podjela šarana predviđena je u 18:00 sati, a početak koncerta u 20:00 sati.

 

Drugog dana 17. Tovarničkog jesenskog festivala, odnosno u subotu 07. listopada, u jutarnjim satima planira se okupljanje natjecatelja i izlagača te priprema za centralno događanje Festivala.

Ovim putem napominjemo kako je Općina Tovarnik osigurala drva i grah svim natjecateljima, a grah se može preuzeti najkasnije do subote u 09:00 sati u prostoru općinske vijećnice.

Natjecatelji za izbor najboljeg pekmeza, svoje uzorke trebaju donijeti u 13:00 sati u prostor projekta Zaželi.

Natjecatelji za izbor najboljeg graha, svoje uzorke trebaju donijeti u 14:00 sati u prostor zgrade umirovljenika.

U 13:00 sati kod spomen obilježja na groblju u Tovarniku, Udruga branitelja Domovinskog rata Općine Tovarnik, položit će vijence i zapaliti svijeće za sve ubijene, poginule i nestale mještane.

Od 14:00 do 16:00 sati održat će se vaganje najteže bundeve (bundeve s težinom manjom od 100 kg nisu prihvatljive za natjecanje), mjerenje najduže tikve te izbor najljepše i najneobičnije bundeve (najljepša i najneobičnija bundeva također moraju težiti minimalno 100 kg).

Od 14:00 do 16:00 sati u pagodi Udruge roditelja Veliki za male, održat će se igre za djecu. Igre organizira Udruga u suradnji sa školom za učenje engleskog jezika Helen Doron.

Udruga žena Tovarnik je pripremila izložbu „Život u Tovarniku nekad i sad“ koja se može pogledati u prostoru Udruge, u zgradi Općine Tovarnik od 15:00 do 18:00 sati.

U 17:00 sati slijedi službeno otvorenje 17. Tovarničkog jesenskog festivala, proglašenje pobjednika u svim natjecateljskim kategorijama uz kulturno-umjetnički program.

Svi posjetitelji će tijekom dana imati priliku uživati u grahu i biku s ražnja, podjela graha će se vršiti 11:00 sati, dok će se podjela bika vršiti u 14:00 i 18:00 sati.

Završetak ovogodišnjeg Festivala obilježit će koncert Zlatka Pejakovića s početkom u 20:00 sati.

Budite nam dragi gosti te uživajte i u ostalim brojnim događanjima u okviru 17. Tovarničkog jesenskog festivala. Dobro nam došli, veselimo se Vašem dolasku!

Raspored događanja

Skip to content