ODRŽANI 1. DANI HRVATSKOG STOČARSTVA

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku, 8. studenoga 2023. godine, održani su 1. Dani hrvatskog stočarstva – jedinstveni godišnji stručni skup uzgajivača domaćih životinja. Cilj skupa je edukacija i informiranje sudionika, osobito uzgajivača iz najvažnijih područja stočarske proizvodnje, a sve radi kreiranja prijedloga, rješenja i zaključaka koji mogu doprinijeti održivosti i razvoju stočarske proizvodnje u Hrvatskoj u skladu s klimatskim i okolišnim ciljevima.
Skup je organizirala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a uz paneliste i ostale izravne sudionike skupa, svečanom otvorenju nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, predstavnik uzgojnih udruženja Damir Horvatić, glavni tajnik Europskog udruženja uzgajivača simentalskog goveda i direktor Saveza uzgajivača goveda i organizacija za umjetno osjemenjivanje južne Njemačke Johan Ertl te drugi gosti, dok se video porukom obratio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.
Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici Općine Tovarnik pri čemu je upriličeno rezanje bundeve koja je osvojila 1. nagradu u kategoriji najteže bundeve na 17. Tovarničkom jesenskom festivalu.
 
Skip to content