Održana manifestacija “RODOM SRIJEMCI”

U subotu 26. svibnja u Tovarniku je održana 7. po redu manifestacija “Rodom Srijemci”.

Kulturni događaj koji promovira baštinu i običaje srijemskoga kraja i ove je godine privukao veliki broj gledatelja, ali i izvođača. Posebno zapažen nastup koji je dobio najveći pljesak publike imali su gosti iz Sremske Mitrovice, Hrvatski kulturni centar, a s velikom pažnjom promatran je i nastup dida Ive Vorgića iz Tovarnika, koji je također ispraćen velikim pljeskom. Uz njih nastupali su još i KUD “A.G. Matoš” Tovarnik, ŽPS “Sremice” pri KUD-u “Matija Gubec” Ilača, KUD “Julije Benašić” Ilok, ŽVS “Iločke druge”, KUD “Žute dunje” Vinkovci, pučki pjesnik Đuro Đuka Kuveždić, te Ivica Brandibur i Josipa Popović koji su predstavili svoj novi CD pod nazivom “Sinovi atara” koji ima 8 pjesama.

Na kraju su svi sudionici izašli na pozornicu i zajednički otpjevali pjesmu Divan je kićeni Srijem, a druženje se nastavilo u Vili Tovarnik uz večeru.

Program je, vrlo stručno i s velikim osjećajem za ovu manifestaciju, vodila Milka Vida. Općina Tovarnik, koja je bila pokrovitelj ove manifestacije, zahvaljuje se KUD-u “A.G. Matoš” što uz puno ljubavi i truda organizira ovakav kulturni događaj koji čuva i prikazuje običaje ovoga kraja i na taj način promovira Općinu Tovarnik.

Leave a Comment

Skip to content