Održana 51. po redu manifestacija “Mladost i ljepota Slavonije”

U subotu 3. veljače ove godine u Starim Mikanovcima održana je 51. po redu manifestacija “Mladost i ljepota Slavonije” u sklopu koje je na glavnoj priredbi Revija djevojaka, snaša i momaka sudjelovala i naša Tovarničanka Anamarija Popović, koja je u kategoriji djevojke osvojila 2. mjesto. Kako kaže Anamarija već dugo godina je članica KUD-a te se odlučila prijaviti i pokazati ljepotu tovarničke srijemske nošnje, ali i trud koji se ulaže. “Evo, taj trud se isplatio i postala sam prva pratilja u kategoriji djevojaka. Bila mi je velika čast i jako lijepo iskustvo sudjelovati na takvoj smotri, a još veća radost doći kući s nagradom” ističe Anamarija.

Anamarija je u natjecanju sudjelovala sa svečanom djevojačkom nošnjom – rokljom, koja se nosila u najsvečanijim prilikama a sastoji se od četiriri podsuknje, roklje, šlinganog oplećka, marame i zaprega rađen srebrom na svili, djevojačke pletenice i opančića.

Na manifestaciji su sudjelovale djevojke, snaše i momci iz svih pet slavonskih županija, te je time Anamarijin uspjeh još veći.

Općina Tovarnik zahvaljuje se Anamariji što je na dostojan način predstavila Tovarnik, te potičemo i ostale da se prijavljuju na ovakva i slična natjecanja, za koje će uvijek imati i potporu Općine.

Leave a Comment

Skip to content