ODRŽAN SASTANAK U MINISTARSTVU ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

U srijedu 05. lipnja održan je sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na temu gradnja školske dvorane u Ilači. Izaslanstvo Općine Tovarnik u kojem su bili načelnica, zamjenik načelnice i predsjednik vijeća primio je pomoćnik ministrice gospodin Momir Karin, a sastanku je prisustvovala i zamjenica ravnatelja OŠ “Ilača – Banovci” Marija Dević. Kao što je većini mještana poznato, osnovna škola u Ilači koja s područnim školama broji više od 100 učenika, još uvijek nema školsku dvoranu. Nastava tjelesnog odgoja je otežana, održava se u učionicama ili na nogometnom igralištu koje je udaljeno 500 metara, a djeca prelaze vrlo opasnu prometnicu DC46 kojom prometuje veliki broj kamiona.

Nakon višegodišnjeg truda i upornosti Općina Tovarnik uspjela je prošle godine kupiti plac pokraj škole za novu dvoranu i vanjsko igralište. Budući da Općina Tovarnik ne može sama financirati izgradnju dvorane načelnica Općine Tovarnik zatražila je sastanak u Ministarstvu kako bi predstavila cjelokupni problem i plan izgradnje dvorane te kako bi se odabrao model financiranja. Po riječima pomoćnika ministrice, trenutno nema mogućnosti da ministarstvo izravno financira izgradnju dvorane, ali bi se u narednom periodu mogla otvoriti mogućnost i za to.

Slijedom navedenog Općina Tovarnik kreće u izradu idejnog projekta na koji bi trebali dobiti suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, a nakon toga će se opet razgovarati o modelu financiranja. Nadamo se da tijekom cijelog postupka neće biti većih problema te da će i djeca u Ilači u dogledno vrijeme dobiti svoju dvoranu.

Leave a Comment

Skip to content