Održan prvi transnacionalni B2B poslovni susret drvoprerađivača

U organizaciji Razvojne agencije Žepče i uz podršku partnera na projektu, 15.10.2021. u Motelu California Žepče, održan je prvi transnacionalni B2B susret drvoprerađivača iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore.

Pozivu na susret se odazvalo 20-tak tvrtki, od malih zanatskih radnji do velikih tvrtki sa preko 800 uposlenih, koje su razmijenile svoja iskustva i mogućnosti povezivanja na domaćem i stranom tržištu te napravile prvi korak ka unaprjeđenju drvoprerađivačkog sektora na regionalnoj razini.

Susret je organiziran sa ciljem unaprjeđenja usluga koje se pružaju malim i srednjim poduzećima, kroz direktnu razmjenu iskustava i potreba između sudionika susreta i partnera na projektu. Osnovna svrha ovakvog vida umrežavanja je razvijanje gospodarstva u lokalnim sredinama kroz osnaživanje malog i srednjeg poduzetništva, te razvoj poduzetničkih vještina i povećanje gospodarske razmjene u regiji.

Tijekom susreta od strane predstavnika MMSP-a zaključeno da su potrebni novi pristupi u radu koji će povećati stupanj suradnje na regionalnom nivou, olakšati razmjenu znanja i resursa, te integrirati nove tehnologije u proizvodni proces. Naglašena je važnost organiziranja ovakvih događaja koji predstavljaju jedinstvenu priliku za predstavljanje vlastitog načina rada i usvajanje novih tehnologija koje su već primijenjene u proizvodnji.

Poslovni susret drvoprerađivača održan je kao aktivnost projekta „centrikomNET – Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža“ koji je usmjeren na razvoj i unaprjeđenje inovativnih modela za povećanje konkurentnosti poduzetnika.

Isti je organiziran nakon 8. Gospodarskog foruma Žepče, koji je okupio brojne goste iz javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore. Preko 80 sudionika imalo je prigodu za razmjenu međusobnih iskustava i praksi u primjeni digitalizacije u procesu proizvodnje, i inovacija kao generatora gospodarskog razvoja u svakoj od zemalja bez obzira na njen sadašnji razvoj. Glavni fokus ovogodišnjeg Foruma bila je drvoprerađivačka industrija, kao profitabilna industrija koja je u dinamičnom trendu rasta, i sa svakodnevnim izazovima u promjenjivim zahtjevima tržišta i ponašanja međunarodne konkurencije.

Projekt implementiraju vodeći partner Općina Stari Jankovci sa partnerima Općinom Tovarnik, Razvojnom agencijom Žepče, Unijom poslodavaca Crne Gore i Centrom kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Projekt je odobren u okviru drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., a sufinanciran je sredstvima ERDF i IPA II fondova Europske unije.

U privitku možete vidjeti par fotografija sa poslovnog susreta

B2B susret-Žepće

Skip to content