Javna tribina – OPĆINA TOVARNIK – ZAŽELI, faza III

OPĆINA TOVARNIK – ZAŽELI, faza III

Ugovor. br. : UP.02.1.1.16.0356

U sklopu provedbe projekta, Općina Tovarnik –  Zaželi, faza III, 07. veljače 2023. održana je Javna tribina u svrhu informiranja javnosti o projektu kao i promocija projekta.

Projekt Zaželi, faza III se provodi u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ (razdoblje 2014 – 2020), bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova (iz Europsko socijalnog fonda).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.038,89 eur/1.235.951,00 kn te se sufinancira bespovratnim sredstvima u iznosu 85% iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% iznosa sufinancira Republika Hrvatska. Partneri u projektu su HZZ (Područni ured Vukovar), Hrvatski Zavod za socijalni rad (Vukovar).

Projekt se provodi u razdoblju od 8 mjeseci i obuhvaća sljedeće aktivnosti:

  1. Zapošljavanje 25 žena pripadnica ciljane skupine (dugotrajno i teže zapošljive)
  2. Pružanje usluge potpore krajnjim korisnicima (169) u dva naselja Općine Tovarnik
  3. Isporuka higijenskih potrepština za održavanje osobne i higijene prostora stanovanja
  4. Promocija i informiranje javnosti o projektu

Provedba projekta Zaželi u Općini Tovarnik ima veliki značaj za sve sudionike projekta i uložena sredstva imaju svoju opravdanost u cjelovitom razdoblju provedbe, te obzirom na  povratne informacije sudionika u projektu, potreba za nastojanjima potpisivanja i daljnjih ugovora (u okviru Poziva 2020 -2027) je vrlo utemeljena.

U ovom smislu i najavi informacija o mogućnostima novih natječaja i dobivanja sredstava, nazočne je informirao načelnik Općine Tovarnik, g. Anđelko Dobročinac, te su potvrdu pravovremene suradnje u pripremi dokumentacije i praćenja otvorenih Poziva, dali i predstavnici RA TINTL (ravnatelj , g. Albert Varga).

Predstavnici partnerstva u projektu su također svojim saznanjima dali informacije o značenju suradnje u provedbi projekta i najave za daljnji tijek iste.

Javna tribina je obuhvatila i prezentaciju projekta kroz nekoliko najvažnijih stavki provedbe, gdje su predstavljeni ciljevi projekta ( osnaživanje radnog potencijala žena, socijalna uključenost, ublaživanje siromaštva i sl.), kao i očekivani rezultati projekta (veća konkuretnost na tržištu rada, zapošljavanje i sl.). Prezentaciju je pripremila admin. voditeljica projekta (Katica Matić).

Održavanje Javne tribine je i medijski popraćeno (Vinkovačka Plava TV, Novosti.hr.), te je zaključak bio jednoglasan: Projekt koji vrijedi nastaviti…!

Za više informacija o projektu Zaželi na http://www.esf.hr/europski-socijalni-fond

Za više informacija o projektu Općina Tovarnik – Zaželi, faza III na : katica.zazeli@outlook.com

*Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost Općine Tovarnik

 

Skip to content