HUMANITARNI ZUMBATHON U TOVARNIKU

U subotu 9. veljače u Vili Tovarnik održan je humanitarni Zumbathon za djecu s prirođenim srčanim greškama, u organizaciji udruge Veliko srce malom srcu.

Svake godine, već osmu godinu za redom, udruga Veliko srce malom srcu organizira diljem Hrvatske Festival srca u Svjetskom tjednu prirođenih srčanih grešaka u djece koji se obilježava od 7. do 14. veljače.

Udruga Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

U Hrvatskoj trenutno ima preko 10.000 djece sa srčanim bolestima, a svake se godine rađa  još najmanje oko 500 djece s prirođenom srčanom greškom i drugim srčanim  bolestima. Cilj udruge je ukazati društvu na probleme koje djeca sa srčanim bolestima imaju, na sve tegobe koje pritom prolaze djeca i roditelji, te na sav trud i stručnost liječnika i medicinskog osoblja u borbi za ove male srčane borce.

Dobrotvorni Zumbathon u Tovarniku  održan je s ciljem da sva prikupljena sredstva budu donirana za opremanje i održavanje stana udruge u Zagrebu. Naime, udruga raspolaže stanom u Zagrebu kojeg roditelji djece smještene u bolnici na Odjelu pedijatrijske kardiologije, KBC Zagreb mogu koristiti za vrijeme boravka djeteta u bolnici. Na taj način udruga olakšava roditeljima boravak u Zagrebu i trudi se da se, u tim vrlo teškim danima za obitelj, osjećaju kao kod kuće. Zumbathonu su sudjelovali licencirani Zumba treneri iz svih krajeva naše Slavonije – Jelena Mravlinčić, Ivana Pavlović, Marija Kovač, Snježana Krnjajić, Maja Matiša, Slađana Pandžić, Natalija Kurtz, Andrea Mudnić i Ivan-Roko Jurić, te brojni mještani iz naše Općine.
Udruga Veliko srce malom srcu i Općina Tovarnik zahvaljuju se  svima što su se odazvali na Zumbathon i pokazali  kako imaju veliko srce za mala srca.
Rad Udruge možete popratiti na web stranici  – www.velikosrce-malomsrcu.hr ili putem Facebook profila Udruge. 

Leave a Comment

Skip to content