USPJEŠNO ZAVRŠEN 18. TOVARNIČKI JESENSKI FESTIVAL

Proteklog vikenda, 04. i 05. listopada 2024. godine, uspješno je održan 18. Tovarnički jesenski festival. Dvodnevno događanje okupilo je veliki broj posjetitelja koji su mogli uživati u bogatom programu.

Prvog dana ovogodišnjeg Festivala održan je 17. Gospodarski forum Vukovarsko-srijemske županije koji su uz Općinu Tovarnik organizirali RA TINTL, LAG Srijem, Općina Lovas, Vukovarsko-srijemska županija i RA Vukovarsko srijemske županije. Tema foruma bila je „Poticajne mjere za razvoj na području Vukovarsko-srijemske županije“.

U popodnevnim satima posjetitelji su imali priliku uživati u kulinarskom specijalitetu šaran na rašljama nakon čega je uslijedio koncert Zvonka Bogdana.

Drugi dan Festivala započeo je dolaskom brojnih izlagača i natjecatelja koji su se pripremali za tradicionalno natjecanje u pripremi pekmeza i kuhanju graha. Nagrada za najbolji pekmez pripala je OPG-u Stjepan Gelemanović iz Ilače, dok je nagradu za najbolji grah osvojila Konjogojska udruga Ilača.

Najzanimljiviji dio svakako su bile bundeve i tikve. Ove godine najtežom bundevom od 520 kg, proglašena je ona koju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozarca. Najdužu tikvu, dugu 335 cm uzgojio je Goran Lazić iz Kikinde.

Festival je svečano otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i šumarstva Marinko Beljo kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, nakon kojega se prisutnima obratio zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković, dok je predsjednik organizacijskog odbora Festivala, načelnik Općine Tovarnik Anđelko Dobročinac, pozdravio sve okupljene te zaželio dobrodošlicu svim gostima, sudionicima i posjetiteljima. U kulturno-umjetničkom dijelu nastupili su domaći i gostujući KUD-ovi te su uručene nagrade pobjednicima u svim natjecateljskim kategorijama.

U večernjim satima održani su koncerti benda Pastiri, Jurice Pađena i grupe Aerodrom te nastup DJ Omaks-a čime je završio ovogodišnji jesenski festival.

Ovim putem zahvaljujemo svim izlagačima, natjecateljima, posjetiteljima, mještanima Općine Tovarnik te ostalima koji su svojim radom i trudom doprinijeli organizaciji, a time i provedbi Festivala. Također, posebnu zahvalu upućujemo svim donatorima koji su bili pokrovitelji ovogodišnjeg Festivala.

Pozdrav do iduće godine!

Foto: Darko Kešnjer

Skip to content