ZADNJI RADNI DAN ŽENA NA PROJEKTU ZAŽELI

 

Dana, 31. siječnja 2020. godine, zaposlenice u provedbi projekta Zaželi-Općina Tovarnik, odradile su svoj zadnji radni dan ( po Ugovoru o radu od 01.02.2018.-01.02.2020.). Kroz protekle dvije godine, 25 žena je posjećivalo i pružalo pomoć osobama( 163 ) starije životne dobi, kao i našim drugim mještanima u nepovoljnom položaju zbog bolesti ili invalidnosti, te su im redovito isporučivali i higijenske potrepštine u mjesecima u kojima su ih obilazili. Kako je po projektnom ugovoru predviđena edukacija za zaposlene žene, ista će se uskoro početi i odvijati, te će do završetka projektnog razdoblja, biti ostvareni predviđeni ciljevi.

Svih 25 zaposlenih žena biti će osposobljeno za zanimanje gerontodomaćice, što će poboljšati njihov status na tržištu rada.  Očekivani rezultati nakon provedbe projekta su stečene vještine i edukacija za potrebe daljnjeg uključivanja na tržište rada.

Uz prigodno druženje i iznošenje zaključaka, kao i nadanju o mogućnosti nastavka provedbe projekta u ovakvom ili sličnom obliku, zaposlenice projekta Zaželi izrazile su zahvalnost svim sudionicima provedbe projekta, kao i nazočnoj načelnici g. Ruži V. Šijaković, jer se pokazala vrlo uspješna i korisna suradnja, svih koji su uključeni u provedbu projekta.

Informacije o projektu:

( korisnik: Općina Tovarnik, partneri u projektu: Hrvatski Zavod za zapošljavanje Vukovar, Centar za socijalnu skrb Vukovar )  financira se 100 %  iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti projekta: 3.915.450,00 kn u razdoblju od 01.12.2017. – 31.05.2020.

Ciljevi operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali je doprinos rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj. Provedba projekta Zaželi uključuje primarni cilj: uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika kao i njihovo socijalno uključivanje. Za više informacija o operativnim programima iz kojega je financiran projekt, na : www.esf.hr, www.strukturnifondovi.hr

Kontakt osoba projekta Zaželi – Općina Tovarnik: Katica Matić , tel: 091 611 30 77

Leave a Comment

Skip to content