4. MEMORIJAL “ŠUMA BRADARICA – JELAŠ”

U subotu 13. travnja održan je 4. memorijal “Šuma Bradarica -Jelaš”. Memorijal se održava povodom obilježavanja 27. obljetnice stradanja trojice pripadnika 109. brigade ZNG-a Vinkovci, među kojima su i dvojica Tovarničana, Jozo Budim i Ivica Šimunić. Trojica dragovoljaca poginula su tijekom izviđanja 1992. godine, a dvojica pripadnika specijalnih postrojbi iz Međimurja su bili zarobljeni.

 

Memorijal se održavao 4. godinu zaredom na način da  se skupina konjanika uputila od spomen obilježja u Komletincima sa zaustavljanjem u Nijemcima i Đeletovcima da bi završili na krajnjem odredištu u Tovarniku. Na svakom od navedenih mjesta zapaljene su svijeće i položeno je cvijeće. Posebno svečano ove godine bilo je u šumi Bradarica kod Đeletovaca gdje je otkriveno novo spomen obilježje poginulim pripadnicima 109. brigade, a svetu misu služio je velečesni Branimir Mađarac župnik iz Nijemaca.

 

 

Vijence i svijeće kod spomen obilježja u šumi Bradarica položila su izaslanstva županije Vukovarsko-srijemske, grada Vinkovaca, Općina Nijemci i Tovarnik, te Udruge 109. brigade i braniteljskih udruga, a kod spomenika u Tovarniku načelnica Općine Tovarnik i izaslanstvo županije Vukovarsko-srijemske. Pokrovitelji memorijala bili su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Općine Nijemci, Tovarnik, Andrijaševci i Stari Jankovci, te Udruga ratnih veterana 109. brigade ZNG-a Vinkovci.

 

 

Leave a Comment

Skip to content