14. Tovarnički jesenski festival, 27. i 28. rujna 2019.

Općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala pozivaju vas na „14. tovarnički jesenski festival“ koji će se ove godine održati 27. i 28. rujna u centru Tovarnika.

U petak 27. rujna u Vili Tovarnik u 15:00 sati održat će se Gospodarski forum o uzgoju graha, a u 16:00 sati u centru Tovarnika velika vatrogasna vježba. U večernjim satima je koncert Miroslava Škore.

U sklopu Festivala u subotu 28. rujna održati će se brojna natjecanja: za najtežu bundevu, za najdužu tikvu, za najbolje skuhani zeleni grah i za najbolje skuhani pekmez. Pozivamo sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da se prijave na navedena natjecanja i osvoje vrijedne novčane nagrade.

Na Festivalu će kao i do sada sudjelovati veliki broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda, a predstavit će se i brojna kulturno-umjetnička društva. Po prvi puta održat će se i sajam poljoprivredne mehanizacije.

Po završetku natjecateljskog i kulturno-umjetničkog programa slijedi nastup Hanke Paldum. Za sve sudionike i posjetitelje festivala priređujemo pravu kulinarsku atrakciju, bika s ražnja, po promotivnoj cijeni, te besplatni kuhani grah.

Prijavnice za sudjelovanje u natjecanjima, kao i za štandove možete preuzeti osobno u Općini Tovarnik ili na našim web stranicama.

DOĐITE I UŽIVAJTE NA 14. TOVARNIČKOM JESENSKOM FESTIVALU!

plakat 2019

Prijavnice za sudjelovanje

PRIJAVNICA ZA ŠTAND 2019.

PRIJAVNICA ZA NAJTEŽU BUNDEVU 2019.

PRIJAVNICA ZA NAJDUŽU TIKVU 2019.

PRIJAVNICA-ZA-NAJBOLJI-PEKMEZ-2019.

PRIJAVNICA ZA NAJBOLJI GRAH 2019.

 

Pravila u natjecanjima na manifestaciji “Tovarnički jesenski festival”

Za vrijeme manifestacije „Tovarnički jesenski festival “ ( u nastavku: Festival ) održavaju se natjecanja u sljedećim disciplinama:

  1. Mjerenje najtežeg ploda bundeve
  2. Mjerenje najdužeg ploda tikve
  3. Najbolji skuhani pekmez od šljiva
  4. Najbolji skuhani grah (zeleni grah Slavonac)

Natjecatelj može biti fizička ili pravna osoba koja se prijavi organizatoru, najkasnije 15 minuta do službenog početka mjerenja, odnosno službenog početka kuhanja. Identifikaciju i registraciju natjecatelja obavlja Povjerenstvo.

PRAVILNIK NATJECANJA 2019.

Predsjednik Organizacijskog odbora Festivala: Marinko Beljo

Leave a Comment

Skip to content