Završetak rada djelatnica projekta „ZAŽELI – Općina Tovarnik – faza II“

U utorak 31. kolovoza 2021. godine, u prostorijama vijećnice Općine Tovarnik oprostili smo se od zaposlenih žena koje su radile u sklopu projekta „Zaželi – Općina Tovarnik – faza II“.  Žene su bile zaposlene na period od 12  mjeseci, odnosno od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021. godine.

Kroz 12 mjeseci žene su redovito pružale potporu i podršku za 150 krajnjih korisnika u njihovim domovima u vidu dostave lijekova, namirnica, plaćanja računa, pripreme obroka, pratnje liječniku, čišćenja stambenog prostora i uređenja okućnice.

Tijekom 12 mjeseci korisnicima su redovito svaki mjesec podijeljeni paketi kućanskih i higijenskih potrepština. 

Nazočnim ženama obratio se načelnik Općine Tovarnik Anđelko Dobročinac pohvalivši rad djelatnica na terenu, isto tako poželio im je  uspjeh u obrazovanju i osposobljavanju za poslove računalnog operatera koji će se provesti u sklopu Projekta. Cilj obrazovanja i osposobljavanja je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.

Projekt ZAŽELI sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 2.308.410,50 kuna.

 

Skip to content