Prva edukacija o ekološkom uzgoju povrća u plastenicima, u okviru projekta “We can do it”

U Tovarniku je 27. siječnja 2020. godine, u okviru projekta „We can do it“, održana  prva od ukupno tri edukacije o ekološkom uzgoju povrća u plastenicima. Pozivu na edukaciju odazvao se velik broj zainteresiranih za ekološki uzgoj povrća, koji su se ovom prilikom upoznali s osnovnim pojmovima u ekološkoj poljoprivredi te će na edukacijama koje slijede naučiti što je sve potrebno kako bi i sami pokrenuli ekološku proizvodnju povrća.

 

Sljedeća edukacija bit će održana u srijedu 29. siječnja, dok će posljednja biti održana u ponedjeljak, 3. veljače, u prostorijama Vile Tovarnik u Tovarniku. Edukacije su besplatne za sve zainteresirane, a pokriven je i putni trošak dolaska na edukacije.

 

Edukacije su namijenjene pripadnicima ranjivih skupina na tržištu rada, odnosno ženama, dugotrajno nezaposlenim osobama (osobama nezaposlenim duže od 12 mjeseci) te mladima od 15 do 29 godina s područja Vukovarsko-srijemske županije.

 

LAG Srijem partner je na projektu „We can do it“ čiji je nositelj LAG Šumanovci uz ostale partnere, a cilj je povećanje zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada Vukovarsko-srijemske županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih sa lokalnim potrebama i Akcijskim planom provedbe strategije razvoja ljudskih potencijala VSŽ.

 

Osim edukacije o ekološkom uzgoju povrća u plastenicima, tijekom provedbe projekta bit će organizirane edukacije i o ekološkom uzgoju začinskog i ljekovitog bilja u plastenicima te o uzgoju cvijeća u plastenicima, a provest će se i niz aktivnosti usmjerenih na selekciju sudionika ciljane skupine kako bi se što kvalitetnije odredio koncept profesionalnog usmjeravanja svakog pojedinca, uključujući osnivanje klubova za zapošljavanje, provedbu motivacijskih radionica i mentorstva te edukacije HZZ-a.

 

Projekt financira Europska unija u 100% iznosu od 830.084,15 kuna.

Leave a Comment

Skip to content