POZIV MJEŠTANIMA OPĆINE TOVARNIK

Svjedoci smo sve većih vremenskih ekstrema, pa tako i velikih oborina koje nam se događaju. Jedna takva pogodila je našu Općinu 1. kolovoza 2018. godine u popodnevnim satima, a zbog koje je na nekim mjestima došlo do problema s odvodnjom oborinskih voda.

Stoga pozivamo sve mještane Općine Tovarnik da redovito održavaju propuste ispod svojih ćuprija, a u cilju što kvalitetnije i brže odvodnje kako bi naši susjedi i mještani koji imaju kuće na kritičnim mjestima imali što manje problema.

Također, molimo da se lišće i druge vrste otpada ne odlažu u kanal već u za to predviđene posude, zelene otoke, reciklažno dvorište ili na smetlište.

Osim propusta na križanjima i ispod ćuprija Općina će pristupiti čišćenju kanala koji predstavljaju „usko grlo“ radi veće protočnosti, za što je potrebna suglasnost Hrvatskih cesta, odnosno Županijskih cesta, ovisno o kojim se kanalima radi, kao i čišćenju lokalnih kanala, a za što će ipak trebati određeno vrijeme.

Još jednom pozivamo mještane da očiste propuste ispod svojih ćuprija, a u koliko su u mogućnosti i kanale, dok se ne pristupi cjelovitom rješenju problema.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Leave a Comment

Skip to content