Zavičajna zajednica BH Hrvata na gostovanju u Ivankovu

Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u subotu 04. kolovoza 2018., Zavičajna Zajednica BH Hrvata Tovarnik, gostovala je u Ivankovu.
Na poziv Načelnika Općine, kao i članova udruge „Prekopruge“ Ivankovo, članovi Zajednice sudjelovali su u velikom okupljanju, veselju i druženju.

Uz zvukove šargije i violine, Zavičajna zajednica nastupila je sa svojom izvedbom kola, a na veliko oduševljenje publike zbog sadržaja i načina izvođenja.
Najmlađi članovi Zajednice su svojim vrlo aktivnim igranjem popraćeni gromoglasnim pljeskom, a nakon nastupa se nastavilo „u istom ritmu“, u prepoznatljivim majicama s logom naše Općine i logom Zajednice, u zajedničkom kolu s kolegama iz udruge „Bosanski prsten“ iz Dopsina , te svim nazočnima koji vole izvornu pjesmu i kola .
Načelnik Općine Ivankovo, g. Marko Miličević, zahvalio je svim sudionicima, a u znaku lijepih običaja, uručen mu je i prigodan dar iz naše Općine.
Tijekom druženja, nastupe i cjelokupno obilježavanje, fotografijom i video zapisima, popratila je i Vinkovačka televizija, te nas veseli promocija naše Općine i našeg rada.

(Katica Matić)

Leave a Comment

Skip to content