USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT

Uspješno završen projekt „Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Tovarnik“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u 85%-tnom iznosu. Projektom je izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište te pristupna cesta. Reciklažnim dvorištem mogu se besplatno koristiti svi mještani Općine Tovarnik koji su korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada (prema Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom) uz predočenje osobne iskaznice.

Ono što preostaje je u prvoj punoj kalendarskoj godini rada reciklažnog dvorišta prikupi 36 t, što prema dosadašnjoj prikupljenoj količini neće predstavljati problem. Štoviše kako je dosad prikupljeno 28,3 t u samo pet mjeseci rada, zadana količina ostvarit će se mnogo prije.

Prikupljena količina otpada govori o sve većoj svijesti mještana o odvajanju otpada, i značaju gospodarenja otpadom uopće, što je bio i cilj izgradnje reciklažnog dvorišta. Zahvaljujemo mještanima na tome, te pozivamo da i nadalje u što većem broju koriste reciklažno dvorište.

 

Skip to content