OBILJEŽEN DAN OPĆINE TOVARNIK

U petak, 12. lipnja, svečano je obilježen Dan Općine Tovarnik. Izaslanstva Općine Tovarnik, Vukovarsko-srijemske županije i braniteljskih udruga s područja Općine, položila su vijence na groblju u Ilači i Tovarniku, a zatim je velečasni Stjepan Vukovac služio svetu misu za sve poginule i umrle mještane Općine. Povodom Dana Općine prigodno je upriličen početak radova na reciklažnom dvorištu na lokaciji u Ulici A. Stepinca.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Vili Tovarnik. Sjednicu je otvorio i sve nazočne pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Blašković. Osvrnuvši se na na rad vijeća u protekloj godini izrazio je zadovoljstvo što je na jednoj od sjednica vijeća izglasana Odluka o prihvaćanju najpovoljnijih ponuditelja na natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta, te izrazio nadu da će Općina dobiti suglasnost Ministarstva poljoprivrede.

Uzvanicima se zatim obratila načelnica Općine Ruža Veselčić-Šijaković koja se osvrnula na rad Općine u proteklih godinu dana, te predstavila planove za naredno razdoblje. Izdvajamo skori početak izgradnje novog vatrogasnog doma i reciklažnog dvorišta u Tovarniku, završetak uređenja zgrade vrtića i početak rada novog vrtića “Palčić Tovarnik”, te nastojanja da se uskoro krene s izgradnjom školske dvorane u Ilači.

Nazočnima su se obratili i načelnik prijateljske Općine Punat Marinko Žic, načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, izaslanica župana, pročelnica Zrinka Čobanković i saborski zastupnik Tomislav Panenić.

U drugom dijelu sjednice uručene su odluke, nagrade i zahvalnice pojedincima i skupinama za proteklo razdoblje. Odluke o isplati roditeljima novorođene djece za proteklih 6 mjeseci uručene su sljedećim obiteljima: Obitelji Vrančić za dijete Taru  (2. dijete), Obitelji Salaić za dijete Tereziju  (3. dijete),  Obitelji Kvesić za dijete Ariu  (1. dijete), Obitelji Žgela za dijete Tamaru  (3. dijete), Obitelji Pavličić za dijete Editu (2. dijete), Obitelji Benić za dijete Vanesu  (2. dijete), Obitelji Pavličić za dijete Antona  (1. dijete) i Obitelji Guljašević za dijete Evu  (2. dijete).

Učenicima Osnovne škole Antun Gustav Matoš koji su  ostvarili zapažene rezultate na raznim natjecanjima, također su uručene vrijedne nagrade:

  • Skupina od pet učenika  osvojila je 3. mjesto mjesto na natjecanju podmlatka gradskog društva crvenog križa Vukovar. Nagradu u iznosu od po 500 kn dobili su: Leona Doknjaš, Luka Anić, Ema Jurić, Lukas Ćelić i Filip Sesar.
  • Nagradu za osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike u iznosu od 500 kn dobio je Ivan Grgić
  • Nagradu za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike u iznosu od 1.000 kn dobila je Sunčica Grgić
  • Ivan Pavlešević dobio je nagradu u iznosu od 2.000 kn za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz likovnih radova
  • Mia Mandić dobila je nagradu u iznosu od 3.000 kn za osvojeno 1. mjesto na međužupanijskom natjecanju iz literarnih radova

 

 

 

 

 

Tradicionalno su  dodijeljene i nagrade učeniku generacije i/ili  razredu, a nagrada je vrlo vrijedan laptop. U Ilači je ove godine nagradu zaslužio 4. razred, a u Tovarniku Mia Kovačević, učenica 8. razreda.

Za vrijeme trajanja pandemije Covid -19 u Općini Tovarnik bilo je angažirano 12 volontera koji su gotovo puna dva mjeseca nesebično pomagali našim starijim mještanima donoseći im hranu i lijekove. Nagradu u iznosu od 500 kn i zahvalnicu Općine Tovarnik dobili su sljedeći volonteri: Barica Posavac, Kristijan Posavac, Ines Čoti,  Sara Čoti, Katarina Hajošević, Iva Dasović i Marija Butorac iz Ilače, te Dominik Matanović, Petra Doknjaš, Martina Glavašić, Anastazija Tutiš i Ivana Marijanović iz Tovarnika. Čestitamo svim nagrađenima.

 

 

Leave a Comment

Skip to content