5. vjerski cikloturizam na Svetištu u Ilači

U nedjelju 10. lipnja održan je 5. po redu vjerski cikloturizam na Svetište Drage Gospe Ilačke. Start je bio na parkiralištu hotela Dunav u Vukovaru, a rutu od 60-tak kilometara biciklisti su prešli preko Nuštra, Vinkovaca, Mirkovaca i obilaznim putem preko Đeletovaca do Ilače.

Stotinjak sudionika sudjelovalo je i na svetoj misi u ilačkom Svetištu koju je predvodio vlč. Vlado Karačić, župnik župe sv. Klare iz Starih Mikanovaca, a koji je i sam bio sudionik vožnje na biciklu. Vlč. Karačić izrazio je veliku sreću i zadovoljstvo što može služiti svetu misu na ilačkom Svetištu, te pozvao sve sudionike vožnje “da se barem na trenutak zadrže i u osobnoj molitvi kako cijeli današnji dan ne bi bio uzaludan i kako bi Marija za svakoga ponaosob isprosila ono što je za njega potrebno i najbolje”. Sve sudionike pozdravio je i svima zaželio dobrodošlicu domaći župnik i upravitelj Svetišta vlč. Ivan Đakovac.

Osim spomenutog vlč. Karačića u vožnji i hodočašću sudjelovali su i pater Ilija Sudar iz župe sv. Vinka Pallottija iz Vinkovaca, koji je cijelo vrijeme bio na raspolaganju za sv. ispovijed, te vlč. Krešimir Jukić župnik iz Cerne. Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje svih sudionika 5. vjerskog cikloturizma, te zajednički domjenak. Organizator je bio Biciklistički klub “Srijem” iz Ilače uz potporu Općine Tovarnik.

Leave a Comment

Skip to content